2020. április 2, csütörtök

Hazai pályán remekelt a két kézis csapat


Sport - 2019. szeptember 23.
szerző: SH

kezilabdahalo

Hazai pályán ragadott labdát hétvégén az MK Pelikán-Siklós KC. Kézilabdásaink a Holler UFC-t fogadták, akik felett 28:23 (15:13) arányú győzelmet arattak.

A szombati mérkőzésen végig vezetve, öt góllal győzött Siklós NB II-es csapata a bajnokság első hazai mérkőzésén. A találkozó első gólját a dunaföldváriak szerezték, majd a harmadik perctől kezdve a házigazda magához ragadta az előnyt – az ellenfél csak a 16. percben zárkózott fel döntetlenre egy 3-as sorozattal. Erre két Fekete Tamás-góllal sikerült válaszolni, és innentől kezdve ismét Siklósnál volt az előny, amit a félidő végéig meg is maradt. A második etap elején ismét feljött az ellenfél, a 34. perc egy 15:15-ös döntetlennel telt el. Sárosi Dávid fantasztikus védéseinek köszönhetően fokozatosan nőtt a házigazda előnye, amit már nem is engedtek ki a kezükből.

Az első félidőben a védekezésünk nem volt igazán feszes, ezért könnyű gólokat kaptunk. A második játékrészre támadásban és védekezésben is egységesebbek lettünk, volt tartás a csapatban és ez eredményezte a sikert – szögezte le Balog Zoltán, az MK Pelikán-Siklós KC vezetőedzője.

Az ifik is győzelmet könyvelhetnek el, ők a 20:6-os félidő után 43:14-es végeredménnyel zárták a mérkőzést. Nem volt a két csapat azonos szinten, így a mai napon a gyakorlás volt az elsődleges cél. Hellyel-közzel össze is jött – összegezte Balog Zoltán.