2019. augusztus 19, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Mojzes: nem követtem meg senkit


Régió - 2019. január 30.
szerző: SH

mojzescsk187

Míg a Centomilla az állítások valótlanságát, a polgármester az üzengetés módszerét nehezményezte, most Mojzes Tamás úgy gondolja, hogy a sarkalatos pontok kedvező formában való bemutatása és a belső kommunikációval kapcsolatos következtetések levonása nem az ezeket kifogásolók megkövetése.

Noha a keddi nyilatkozatukból úgy tűnt, hétfői állításaik néhány pontját radikálisan kedvezőbb beszámolóra cserélték és valamiféle konzekvenciák levonása után a testület belső kommunikációján is pozitív irányba változtatnának, a fideszes politikus szerint mindezzel nem követett meg senkit, azaz egyetlen sértett fél számára sem szándékozott elégtételt adni. Elmondta azt is, egyáltalán nem minősítették le a máriagyűdi szociális otthont és Mehring-Tóth Szilvia állításait sem cáfolta meg. Kérdéseinkre viszont nem adott választ, miszerint

– A szakpolitikus állításait továbbra is fenntartják-e, illetve

– A belső kommunikáción nem kell-e olyan irányba változtatni, ahogy azt a polgármester elvárhatja, nem erről szóltak-e a levont konzekvenciák.

 

Ellentmondások

Mehring Tóth Szilvia hétfői, azóta több közösségi oldalról is törölt állításaival kedden több ponton ellentétes véleményt közölt párttársa. A magát szakpolitikusként feltüntető nő állítólag utcáról irodájukba betérő emberek közlései és állítólagos lakossági jelzések miatt egy videóüzenetben is a polgármesterhez fordult. Ebben több, a Centomilla ügyvezetője szerint valótlan tényt állított arról kérdezve dr. Marenics Jánost, van-e tudomása róluk. Franyó-Varga Letícia szerint ez igenis hitelrontó, azaz leminősíti, kedvezőtlen színben állítja be az intézményi működést.

Az állítások között szerepel egyebek mellett az is, hogy a szakképzett, szociális és mentálhigiénés szakemberek helyett 13 szakképzetlen ápoló került felvételre, mely önmagában is egy minőségi romlást eredményezhet a bentlakó szépkorúak gondozásában. Egy nappal később Mojzes személyes tapasztalatára hivatkozva már úgy fogalmazott az ügyvezetővel kidolgozott írásában, hogy több pozitív változás is történt az intézményben, ezt erősítették meg az ott dolgozó, beszélgetésünkbe bekapcsolódó kollégák is, akiknek szakmai elhivatottságuk megkérdőjelezhetetlen.

Szemben áll egymással az étkezés kérdése, mely Mehring-Tóth állítása alapján a bentlakók sem az étel menyiségével, sem annak összetételével nincsenek megelégedve a szépkorúak, a váltás óta szinte eltűnt a tej, kevesebb lett a zöldség, gyümölcs az étlapon. Mojzes erre úgy tért ki, hogy arról is tájékoztattak, hogy a lakók visszajelzései alapján, az ételek tartalmasabbak, ízletesebbek. Figyelembe veszik az észrevételeket, az étlap összeállítása során.

Míg Mehring-Tóth szerint az új főnővér a megváltozott körülmények között három nap után felmondott, és az ideiglenesen kinevezett főnővér is csak február elsejéig vállalta a munkát és tollvonásról megszüntetett nővérpihenőről beszél, ezzel is nehezítve a még megmaradt ápolók munkáját, addig Mojzes tapasztalataira hivatkozva kijelenti, hogy a munkatársak meg vannak becsülve.

Mojzes a keddi ülésen úgy fogalmazott a nyitott, ám át nem lépett polgármesteri ajtókkal kapcsolatban: a színfalak előtt, színfalak mögött sokat beszéltünk a belső kommunikáció fontosságáról, mi is nyilván levontuk a megfelelő konzekvenciákat. Azt, hogy milyen konzekvenciákat vontak le valóban nem részletezte, de mostani közléséből kiderül: az vagy nem a polgármester elvárásai szerint alakulhat, vagy nem tekinti elégtételnek az elvárható eredményt.

Míg a keddi nyilatkozat úgy tűnhet, a hétfői videó helyreigazítása, Mojzes szerint nem követett meg senkit.

A fideszesek ellenőrizhetetlenül kijelenthetik, hogy nekik mindezt is csak egy utcáról betérő ember mondta, azt viszont nem tudni, hogy miért olvasták be előbb üzenetüket, mintsem hogy személyesen érdeklődtek volna az üzemeltetőnél, mindenesetre a lentebb még elérhető felvételt már eltüntették Mojzes közösségi oldaláról.