2018. július 23, hétfő                                         Siklós Város független hírportálja

Most a biztonsági övekre mennek a rendőrök


2017. szeptember 11.
szerző: SH

biztonsagiovlcd

Hétfőtől szerdáig háromnapos akció keretében kiemelten ellenőrzi a biztonsági övek, illetve a bukósisak használatát a rendőrség – nem csak itthon, egész Európában.

Az úgynevezett passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében – vélik, ezért egy éves ellenőrzési terv alapján szeptember 11. és 13. között egy európai szintű ellenőrzést tartanak.

Hétfőtől a tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére.

Az ellenőrzés kapcsán lepapírozzák mindazt, amit egy kalap alatt el lehet intézni: az illegális migráció, az embercsempészetet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítését is beveszik a statisztikába.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.