2020. június 6, szombat

Újabb embert vittek el a rendőrök a posztja miatt


Itthon - 2020. május 13.
szerző: SH

muppetshownemlathallszol

A gyulai rendőrség előállította Csóka-Szűcs Jánost, a helyi Kossuth Kör elnökét – írja a Magyar Narancs. A lap értesülései szerint a Gyulai Rendőrkapitányság öt beosztottja hajnali 6 órakor két autóval ment ki Csóka-Szűcs János házához, majd közölték vele, hogy rémhírterjesztés bűncselekmény gyanúja miatt beviszik.

A rémhírterjesztés vádja szerint még április 20-án Gyula cenzúramentes csevegő nevű Facebook-oldalon megosztotta Hadházy Ákos autós felvonulásról szóló bejegyzését, azzal a kísérő szöveggel, hogy Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat. A házat is átkutató állami rendőrség szerint a Kossuth Kör momentumos elnöke ezzel a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.
Csóka-Szűcs a 444-nek azt mondta, 1987-ben ugyanez történt vele.

Nem ez az első olyan eset, amikor a karhatalom közösségi oldalon tett megnyilvánulás miatt hurcol meg valakit: tegnap hasonló körülmények között egy 64 éves férfit vittek be rémhírterjesztés indokával. Az ő ügyében az ügyészség már állást is foglalt, jelezve, valójában a férfi cselekménye tényállási elem hiányában nem valósított meg bűncselekményt.