2018. május 26, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Motoros zarándoklat és ifjúsági találkozó is szerepel a Máriagyűdi Bazilika naptárjában


2017. június 20.
szerző: SH

mariagyudmotors

Ebben a hónapban olyan programok várnak a hívekre Máriagyűdön, mint a Motoros Zarándoklat, júliusban pedig jön a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó és a templombúcsú napja is.

Ötödik alkalommal rendezik meg június 24-25. között a Motoros Zarándoklatot Máriagyűdön. A felvonulás 25-én 17 órakor indul Siklós központjából Harkányon keresztül a kegyhelyhez. A szentségimádás 18 órakor kezdődik, majd 19 órától szentmise és vesperás lesz. 21 órakor gyertyás keresztút a Kálvárián.

A június 26-án a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét főtisztelendő Barics Gábriel kertvárosi káplán mutatja be. 11-kor rózsafüzér körmenet lesz a Fájdalmas Anyához.

Június 30. és július 2. között tartják a 35. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozót.

Július 2-án Sarlós Boldogasszony ünnepe a Kegytemplom búcsújának napos napja. 08 és 10 órakor lesz szentmise. A 10-kor kezdődő szentmisét a Pécsi Egyházmegye újmisése, Sas Norbert atya celebrálja.

Július 30. és július 2. között kerül megrendezésre a 35. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó.

Július 2-án, vasárnap a templombúcsú napján 10-órakor Sas Norbert újmisés atya mutat be szentmisét.

Július 8-án, szombaton 14 órakor a Mária Maraton résztvevőinek szentmiséje lesz. A szentmisét Keresztes Andor a Bazilika plébánosa mutat be.

A Bazilikában szombat esténként 18:30-kor szentségimádás, 19 órakor előesti szentmisét tartanak. 19:45-kor zsolozsmát imádkoznak.

Vasárnaponta 8 és 10 órakor mutatnak be szentmisét, előtte gyónási lehetőség van.

Hétköznap - kedd kivételével – este 7-kor mutatnak be szentmisét.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.