2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Műszaki mentések és szabadtéri tüzek adtak munkát hétvégén a megye tűzoltóinak


2018. április 10.
szerző: SH/OKF

tuzoltoautoteteje

Komolyabb eset nélkül, műszaki mentésekkel és szabadtéri tüzekkel telt a baranyai tűzoltók hétvégéje. A siklósi lánglovagokat Hegyszentmártonba riasztották, ahol egy traktor kapott lángra.

Péntek délután Martonfa külterületén égett száraz fű mintegy hat hektárnyi területen. A pécsi hivatásos tűzoltók a tüzet kéziszerszámok segítségével, valamint puttonyfecskendővel eloltották.

Péntek délután egy pécsi társasház második emeleti lakásában egy idős asszony elesett, nem tudott felállni. A kiérkező pécsi tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve bejutottak a lakásba, és a sérültet a mentőszolgálat munkatársainak átadták.

Szombat hajnalban egy szigetvári benzinkútról távozó kamion nekiment egy oszlopnak, aminek következtében felhasadt az üzemanyag tartálya. A kifolyt körülbelül kétszáz liter gázolajat a szigetvári tűzoltók felitatták, a tankból szivárgó üzemanyagot pedig egy fém tartályba felfogták.

Szombat késő este Hegyszentmártonban egy zárt udvarban kigyulladt egy traktor. A siklósi tűzoltók kiérkezéséig a tüzet eloltották, a hivatásos egységek egy vízsugárral tovább hűtötték a járművet, illetve elvégezték az áramtalanítást.

Vasárnap délelőtt Mánfa külterületén kupacokban összegyűjtött faágak, autófelnik illetve gumik égtek. A komlói hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap délután a Pécs, Tortyogói út melletti gazos, nádas terület égett körülbelül 300 négyzetméteren. A pécsi tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Vasárnap reggel Pécsen, a Nyugati elkerülő úton két személygépkocsi ütközött. A pécsi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik egy vízsugár fedezete mellett elvégezték a járművek áramtalanítását. A balesetben két ember sérült könnyebben, őket a mentők a helyszínen megvizsgálták. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben.

Vasárnap este tolatás közben árokba csúszott egy kisteherautó, platóján egy személyautóval Pécsen, a Bethlen Gábor utcában. A város hivatásos tűzoltói csörlővel húzták ki az árokból.