2020. február 17, hétfő

Nagy Balázs: a csapat tudása alapján reális cél a dobogó


Sport - 2018. szeptember 15.
szerző: SH

thermalspasiklosfc-foci

A Magyar Kupával kapcsolatban – ahol a veretlen csapat az országos főtáblára került – elégedett Nagy Balázs, míg a megyei első osztályban nyújtott teljesítménnnyel nem – derül ki kérdéseinkre küldött válaszából.

A labdarúgók edzője a korábban kitűzött elvárásokra válaszul leszögezte azt is, hogy a játékosállomány tudása alapján reális cél a dobogó, azonban több tényező függvénye, hogy ezek miként realizálódjanak. Itt elsősorban olyan tényezők játszanak szerepet, hogy ne kelljen kulcsjátékosokat nélkülözni sérülés, eltiltás, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt.

A felvetésre, miszerint az új komplexum jelentette körülmények javulása mellett miben látja az elmúlt esztendőhöz képest gyengébb kezdést, az elmúlt évadra mutatva jelezte, a csapat öt év legkiemelkedőbb eredményét mutatta be a 2018 tavaszán szerzett ezüstéremmel.

Mint az edző jelezte, teljes mértékben felelősnek érzi magát a Thermal Spa Siklós FC első csapatának eredményeiért, így a Harkány elleni vereség után felajánlotta lemondását a sportklub vezetőségének, azonban ők ezt nem fogadták el.

A támogatásokra mutatva megjegyezte: ha a klub költségvetéséhez szabnák meg az elvárt teljesítményt, akkor a többi csapathoz viszonyítva a 10-15. helyet kellene megcélozniuk. Hosszú évek óta, a Megye I-ben az egyik legkisebb költségvetéssel működő csapat évről-évre harcol a dobogóért, de minden évben messze túlszárnyalja a csapat, mint amit a költségvetése alapján elvárhatnánk tőle.