9446. május 21, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Nagy Csaba: közös a haza és a nemzet, ebben rejlik a mi erőnk


Életmód - 2018. március 15.
szerző: SH

Nagy Csaba még megyei elnökként mondott beszédet Siklóson 2018. március 15-én.
Nagy Csaba még megyei elnökként mondott beszédet Siklóson 2018. március 15-én.
OAuthException: (#10) To use 'Page Public Content Access', your use of this endpoint must be reviewed and approved by Facebook. To submit this 'Page Public Content Access' feature for review please read our documentation on reviewable features: https://developers.facebook.com/docs/apps/review.

Összevegyítenek kultúrákat, vallásokat, embertömegeket míg végül a sokszínű és büszke Európánk vérszegény és engedelmes nem lesz – mondta Nagy Csaba a csütörtök délelőtt Siklóson tartott ünnepségen.

A sors könyvében 1848-ban és ma a magyarok számára előírtakra mutatva a megyei közgyűlés elnöke felolvasta, a rejtőzködő és arctalan világ előtt megszüntetnének mindent, ami sajátos, ami különálló, ami ősi és ami nemzeti. Ahogy 1848-ban, úgy ma is meg kell küzdenünk Magyarországért, a magyar szabadságért és függetlenségért – szögezte le.

A térség fideszes országgyűlési jelöltjétől azt is megtudhattuk, hogy már nem csak a szabadságunkat akarják elvenni, hanem az identitásunkat is, a kultúránkat, a gyermekeink jövőjét. Ha mi ebbe belenyugszunk, elnyel minket

 

 az európai egyesült államok 

 

hatalmas bendője – fogalmazott mielőtt brüsszeli elvárásokat említett volna a város nemzeti ünnepségén arra mutatva, nem hagyhatjuk, hogy mások döntsék el, kivel éljünk együtt.

Baranya megye ikonikus hőseinek említése után megjegyzi, Batthyány Kázmér, a reformkori liberális ellenzéki vezető és Magyarország első külügyminisztere után fogják elnevezni a közgyűlés pécsi, Papnövelde utcai dísztermét.

Ha a jelent a múltból fakadó tudással éljük, nem kell félnünk a jövőtől – idézi Széchenyi István, jelezve, erre tanít minket az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe.

1848-ban Magyarországon a rendi képviseleti monarchia kereteit szétzúzták és utat engedtek a polgári átalakulás folyamatának. Ezt ünnepeljük ma is, március 15-én – emlékezett Balázs Csaba alpolgármester ünnepi beszédében. A megemlékezésen dr. Marenics János súlyos műtétje utáni állapota miatt nem tudott részt venni, nevében dr. Héger Zsolt helyezett el koszorút az emlékműnél. Az ünnepség a művelődési házban és a vár kápolnájában folytatódott.

Máriagyűdön szerda délután tartottak ünnepi részönkormányzati ülést a közösségi házban. A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!