2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Nagyot újított az OTP: a telefonja lehet a kártyája


2017. június 22.
szerző: SH/MTI

windows10mobile

Az OTP szerdán elindította új, érintéses mobilfizetési megoldását. A szolgáltatás az OTP saját technológiai cége által fejlesztett és üzemeltetett Simple alkalmazáson keresztül érhető el, egyelőre a pénzintézet saját ügyfelei számára.

Az érintéses fizetés egyre népszerűbb Magyarországon: tavaly először haladta meg az érintéses (PayPass) bankkártyás fizetési tranzakciók száma a hagyományosakét.

Magyarországon már 1,2 millió okostelefon rendelkezik az érintéses fizetéshez szükséges NFC technológiával, amely a jövőben már a középkategóriás okostelefonokban is elérhetővé válik.

Az applikáció egyebek közt parkolási díj kiegyenlítését, autópályamatrica vagy mozijegy mobiltelefonon keresztüli vásárlását is lehetővé teszi, és bármely bank által kibocsátott bankkártyával használható. Az új, érintéses mobilfizetési szolgáltatás igénybevételéhez az OTP Bank által kibocsátott bankkártyára, valamint NFC-képes (Near Field Communication, legalább 4.4-es Android operációs rendszert futtató telefonra van szükségük a felhasználóknak.