2020. november 30, hétfő

Négynapos Várfesztiválra készül Siklós


Életmód - 2019. augusztus 7.
szerző: SH

varfeszt

Négy napon át a középkori hangulaté és a színpadi produkcióké a főszerep a várban, ugyanis augusztus 8. és 11. között rendezik meg a minden eddigi határokat átlépő Siklósi Várfesztivált.

Csütörtökön, a fesztivál első napján fél ötkor nyílnak a kapuk, fél hattól Nihil Chips, héttől Ganxsta Zolee és a Kartel, fél kilenctől pedig Hooligans koncert veszi kezdetét. A tíz órai tűzijáték után a Delta zenekar lép színpadra. A napi belépők a helyszínen 2500 forintért válthatók, vagy elővételben kétezer forintért a vár látogatóközpontjában lehet hozzájutni.

Pénteken napközben is rengeteg program várja az érdeklődőket, így vásári komédia, a Tűz és Kard Rendjének bemutatója vagy a török megszállás játéka mellett a siklósi fúvósok koncertje is felcsendül. Az esti programok sorában negyed nyolctól Rudán Joe és a Harkányi Big Band közös fellépése, fél kilenctől pedig Balázs Fecó koncertje előzi meg a napot záró retro partyt. Erre az estére 1500 forintért lehet ellátogatni.

Szombaton 11 órától a postától vonul a vár népe a történelmi falak közé. A napi kiegészítő programok után a csata 17 órakor veszi kezdetét, a zene pedig a késő éjszakai órákat tölti meg: 21 és 4 óra között Castle Night Party, éjféltől Andro, hajnali két órától pedig Chris Lawyer keveri a zenét. A napi belépők e napra is a helyszínen 2500, elővételben a vár látogatóközpontjában kétezer forintért válthatóak.

A vasárnap sima belépővel kínál kiegészítő programokat a látogatóknak délután egyebek mellett lovasbemutatókkal, a Haramza fivérek harcászati bemutatójával valamint 15 órakor egy csatával.