2020. április 9, csütörtök

Néhány helyen tűzijáték is lesz Siklóson


Helyi hírek - 2019. december 31.
szerző: SH

petarda

Míg kisebb tűzijátékot, engedély nélkül beszerezhető pirotechnikai terméket bárki vásárolhat, addig petárdát birtokolni, robbantani szilveszterkor is tilos. Aki a pirotechnikai termékekre vonatkozó előírásokat megszegi, szabálysértést követ el, és akár 150 ezer forintos pénzbírságot is kaphat.

Siklóson két helyen – az Aldi és a Tesco parkolójában – kapni pirotechnikai termékeket. Mint megtudtuk, ezek palettája a párszáz forintos, hanghatást adó sikolytól a 130 ezer forintos tűzijátékig terjed, a vásárlók pedig jellemzően néhány ezer forintot költenek az újévi mulatságra – főként a gyermekek szórakoztatására. Emellett népszerűek a tűzijátékok is, így az újév első perceiben egészen biztos, hogy a város néhány pontján látványos köszöntésre készülnek.

A hatóságok azt javasolják, hogy mindenki csak legális forrásból szerezze be a szilveszteri pirotechnikai eszközöket, mert a feketén árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak. Akit pedig robbantáson érnek vagy akinél petárdát találnak súlyos, akár 150 ezer forintos pénzbírságra is számíthat.