2020. június 6, szombat

Nem akárhogy gyűjtenek kilométereket a siklósi úszók


Életmód - 2020. május 6.
szerző: SH

futo-cipo-pn

A régióban, sőt, az országban zárva tartó uszodák és strandok sajátos kihívás elé állították a siklósi úszókat is, de az egyesületnél nem állt meg a munka. Specifikus edzésterv mellett hazai mintára életre hívták az első Siklós Kupa – Gyűjtsd a kilométereket! versenyt is.

A siklósi sportolók különleges edzéstervvel készülnek, miközben egymással is versengenek – ezúttal szárazföldön, a Jövő bajnokai program mintájára május elején helyben is életre hívott, közel három héten át tartó házi versennyel. Ezen futva és kerékpáron is gyűjtik a kilométereket, igaz, ez utóbbi esetében egy ötös osztóval is számolniuk kell.

Mint Katona Csaba, az egyesület elnöke jelezte, az önállóan végzett és természetesen minden egészségügyi ajánlást szem előtt tartó kezdeményezéssel néhány nap alatt máris több mint 700 kilométer gyűlt össze.

A szinte valamennyi úszót megmozgató sporttevékenység nem titkolt célja a versenyszellem és motiváció megtartásán túl az ifjú sportolók állóképességének növelése. Naponta összesítve hat kategóriában alakul ki a folyamatosan nyomon követhető sorrend, a verseny összesített győztese pedig május közepén veheti át a legjobbnak járó kupát.