2018. november 14, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Nem csak a rendelkezések miatt érdemes forgatni az új arculati kézikönyvet


2017. december 2.
szerző: SH

siklosfentrol

Még egy hétig bárki számára véleményezhető Siklós Város Településképi Arculati Kézikönyvének (TAK) és településképi rendeletének közzétett dokumentációja.

A kézikönyvet azonban nem csak a kötelező érvényű rendelkezések miatt érdemes forgatni. A 265 oldalas dokumentáció élvezetes kiadványként mutatja be a várost, megannyi ismert és rejtőzködő szépségével, történeti áttekintéssel, érdekességgel.

Míg a hasonló témában tartott korábbi lakossági fórumra meglehetősen kevés érdeklődő érkezett, a legutóbbi egyeztetésre pedig egyetlen ember volt kíváncsi.

A településképi arculati kézikönyvben azokat az alapelveket, szabályokat, megőrzendő értékeket és arculati jellemzőket, foglalták rendszerbe, amelyek alapvetően meghatározzák Siklós városképét illetve az egyes városképek arculatát. Tartalmazza a településkép előremutató formálására, az ehhez illeszkedő építészeti elemekre vonatkozó javaslatokat is, rámutatva és fotókkal, grafikákkal illusztrálva a követendő példákat.

Az év végi határnappal elfogadásra kerülő dokumentumban már hosszabb folyamat lesz változásokat eszközölni, ezért is lenne fontos, hogy akinek házát, utcáját érinti az valamilyen formában, megtegye észrevételét, mielőtt a képviselő-testület utoljára napirendre veszi.

A véleményezési szakaszban lévő, városképet formáló tervezetek december 8-ig állnak rendelkezésre. A városképi kézikönyvvel és településképi rendelettel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat e napig írásban lehet benyújtani a zoltan.sztankovics@siklos.hu e-mail címen, személyesen levélben vagy a Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal, Hatósági, Intézményfelügyeleti és Önkormányzati Osztály, 7800 Siklós, Kossuth tér 1. szám alatt Bánfalvi Zoltán főépítésznek címezve.