2020. augusztus 11, kedd

Nem folytatják a megyei bajnokságokat


Sport - 2020. május 6.
szerző: SH

foci-szunet

A tervek szerint szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a koronavírus-járvány miatt félbeszakított futballidény – jelezte megkeresésünkre a Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága.

Mint Bogyay Zoltán, a Baranya Megyei Igazgató ismertette, május 30-án a 26. fordulóval folytatódhat a férfi NB I-es bajnokság, míg a női NB I-ben csak a BL-indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg.

A felfüggesztett megyei első osztályú bajnokságok nem folytatódnak, az elmaradt és hátralévő mérkőzéseket nem rendezik meg. A jelenlegi állapot a záró táblázat, a bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. Ez annyit jelent, hogy a Thermal Spa Siklós a 10. helyen fejezte be az idényt, csupán Szentlőrincet, Lovászhetényt, Sellyét és Bóly csapatát előzve meg.

A záró táblázatok első helyén álló csapatok – összesen húsz – lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba nevezni.

A 2020/21-es idényben a megyei első osztályú bajnokságokra 2019/20-as megyei első osztály bajnoki mérkőzésein részt vett csapatok, valamint az NB III-ból kikerült csapatok nevezhetnek majd.

A férfi U19, U17 és U16 utánpótlás bajnokságok 2020/21-es versenyrendszerét szintén a záró táblázaton elfoglalt helyezések alapján alakítják ki.