2020. május 29, péntek

Nem hozható összefüggésbe a koronavírussal az önkéntes karanténban elhunyt nő


Helyi hírek - 2020. március 26.
szerző: KT

orvos-beteg

Nem merült fel a koronavírus gyanúja annál az idős siklósi lakosnál, aki szerda este hunyt el otthonában.

Legutolsó, egyben leghitelesebb információnk szerint nem hozható összefüggésbe az új koronavírussal az eset – szögezte le Riegl Gábor. A polgármester hozzátette, gyanús esetről sem tudni, továbbra sincs koronavírusos megbetegedés Siklóson, jelenleg 15 fő van hatóságilag elrendelt házi karanténban.

Mint hangsúlyozta, fontos a felelős gondolkodás, a fertőzés lehetőségének minimálisra csökkentése érdekében mindenki maradjon otthon.

A városvezetés kérdésére az ügyeletvezető dr. Pál Attila megerősítette, hogy praxisában nincs és nem is volt az új koronavírus-járvánnyal összefüggésbe hozható eset. A siklósi munkacsoportban is helyet foglaló háziorvos jelezte, hogy fertőzött személyről nem tudni Siklóson, illetve a fertőzés tüneteit produkáló gyanús esete sincs.

Mint hivatalosan meg nem erősített forrásból megtudtuk, két hete tért haza Ausztriából az a nő, aki önkéntes házi karanténban hunyt el szerda délután. A hatvan év körüli helyi lakost otthonában érte a halál, melynek oka nem vezethető vissza a koronavírusra. Ez az álláspont megegyezik a halált megállapító orvoséval és a mentősökével is. Szintén nem hivatalos forrásból úgy értesültünk, a váratlan tragédiához tüdőembólia vezetett.