2020. június 6, szombat

Nem kell neki a nyomozói állás, leszerel a volt kapitány


Baranya - 2019. február 1.
szerző: SH

rendorseg-kocsi-oldal

Mint korábban beszámoltunk róla, Gulyás Zsolt, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője január 23-ával visszavonta dr. Váczi István, a Komlói Rendőrkapitányság vezetőjének kinevezését és helyére Oletics Károlyt, a Siklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjét tette.

A volt komlói főrendőrnek felajánlották a Pécsi Rendőrkapitányság egyik kiemelt főnyomozói helyét, melyről Váczi maga számolt be egy Facebook posztban. Mint mondta, a sok találgatás ellenére a felmentés részleteiről és a lehetséges kiváltó okokról a rendőrséget érintő szabályozások miatt nincs jogosultsága nyilatkozni.

Leszerelésére vonatkozva úgy nyilatkozik: élve a törvényben biztosított 5 nap gondolkodási időmmel, tegnap hivatalosan is úgy nyilatkoztam, hogy ezt a szolgálati beosztást nem fogadom el. Ezért a február 1-vel induló felmentési időt követően szeptember 30-al megszűnik a szolgálati jogviszonyom, azaz le fogok szerelni a rendőrségtől.

Mint megemlítette, voltak, akik felé is jelezték, hogy független jelöltként indulhatna polgármesternek – ami külön meglepetésként érte – de erről azt gondolja, hogy amíg a saját dolgait nem rendezte el, addig nem vállalhat felelősséget egy egész városért.