2020. május 29, péntek

Nem lesz unalmas az augusztusi hosszú hétvége sem


Életmód - 2019. július 20.
szerző: SH

mikrofon

Fél tucat programmal készül Siklós az augusztusi hosszú hétvégére. A két helyszínen zajló rendezvények ingyenesek lesznek.

Államalapításunk ünnepe, augusztus 20-a keddi napra esik, míg a munkaszünetként jegyzett hétfőt korábban, tizedikén kell ledolgozni. A hosszú hétvégén a Mária utcában és a várban tartott rendezvények mellett raliverseny is színesíti.

A programok sora augusztus 18-án – vasárnap – kezdődik, amikor 19 órától a Liverpoolban is visszatérő vendég, a The Bits Beatles magyar Beatles-emlékzenekart lép a Mária utcai színpadra. Ezt az estet a fél kilenckor kezdődő Royal utcabál zárja.

Másnap, hétfőn a siklósi vár ad otthont a rockoperák és musicalek – köztük a Mozart! valamint a Rómeó és Júlia – kulcsszereplőjének, Mészáros Árpád Zsoltnak, aki egy válogatást hoz el a legjobb dalokból. A fél kilenckor kezdődő műsort tíz órától retro party zárja Dj. Dulyval.

Augusztus 20-án délelőtt a vár melletti emlékműnél emlékszünk Szent István ünnepére. E napon rendezik meg az évről-évre egyre népszerűbb autóversenyt is.