2019. április 19, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Nem mindenki cserélné a mentét öltönyre: a régióban is szakad a jobbik?


2018. július 10.
szerző: SH

jobbikszetesett

Országszerte kettészakadt a Jobbik: a balra tolódott pártból főként azok léptek ki, akik a korai mentés mozgalmat képviselték. Ők most új csoportokba gyűlnek, várhatóan újra egy szélsőségesebb pártot alakítva.

A jelen állás szerint szeptemberre hivatalosan is párttá alakuló Mi Hazánk Mozgalomnak Pécsen és a megyében még kilenc helyen lesz alapszervezete – erről Szőcs Norbert beszélt. A Jobbik leköszönt baranyai elnökéről a leendő pécsi szervezet vezetői székének várományosa.

Az új párt vezetője – melynek bírósági bejegyzés már folyamatban van – Ásotthalom polgármestere, az a Toroczkai László, aki radikális nemzeti nézeteiről és intézkedéseiről híresült el.

A közelmúlt történéseiről és nézőpontjáról kérdeztük a jobbikos Vida Dezső önkormányzati és megyei képviselőt, hogy megtudjuk: csatlakozik-e az új párthoz vagy marad-e az őt korábban is támogató szervezetnél, valamint Siklós térségében a történtek milyen hatással vannak a tagságra, de nem kívánt állást foglalni.

Ahogy a párt fokozatosan felhagyott a szélsőséges nézetek hangoztatásával, a térségben több jobbikos tag is egyre csendesedett az elmúlt évek alatt. Mint ahogy nem lehet mérni, hogy a párttagságukat fenntartó személyek a nézetek puhulásával nem tudtak-e azonosulni, úgy nem lehet előre látni azt sem, mekkora számban és kik fognak átfarolni az új jobboldali szervezethez.