2442. február 18, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Nem tudnak veszíteni a helyszínelőink – Siklós képviseli a megyét


2018. június 20.
szerző: SH

Wenhardt Attila és Csucsi Gergely a helyszínelő versenyen, melynek 2015-ben Siklós adott otthont.
Wenhardt Attila és Csucsi Gergely a helyszínelő versenyen, melynek 2015-ben Siklós adott otthont.

Almamellék-Sasrétpuszta adott otthont a balesethelyszínelők nyolcadik alkalommal megrendezett versenyének, mely során a siklósi kapitányságon szolgálatot teljesítő Wenhardt Attila rendőr főtörzszászlós és Csucsi Gergely zászlós bizonyult a legjobbnak.

A siklósiak egyebek mellett az autópálya rendőrség helyszínelőit is maguk mögé utasították a keddi megyei döntőben. A feladatok között elméleti és gyakorlati téren is megmutathatták tudásukat, a feladatlapok után berendezett szituációs helyszíneken kellett bizonyítani.

A hat kapitányság állománya közül elsőként továbbjutó siklósi páros hatodik alkalommal bizonyultak a megye legjobbjának, a kapitányság hírét rendre az országos mezőny dobogójára is feljuttatva. Az idei országos döntő ősszel kerül megrendezésre.

A versenyzőknek többek között egy vasúti-, egy vízi- és egy közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedniük kellett, ahol egy kisiklott mozdony, egy kerékpáros elütését és egy csónakból vízbe eső horgász balesetét szimulálták a rendezők. Ezen kívül fényképezési és elsősegélynyújtási tudásukról is számot adtak a megmérettetésen.