2020. június 6, szombat

Nem változott a regisztrált baranyai betegek száma


Baranya - 2020. április 6.
szerző: SH

ncovid-19

Meghalt újabb négy idős krónikus beteg, és 744-re nőtt a Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek száma – derül ki a kormányzat hétfői, országos összesítéséből.

A legfrissebb adatok szerint az elhunytak száma 38, a meggyógyultaké 67, 14.325 személy van hatósági házi karanténban és 22.282 mintavétel történt. Baranya megyében 23 fertőzöttet regisztráltak, mely országos összesítésben Budapest, Pest, Győr, Csongrád, Szabolcs és Fejér megye után a hetedik helyen áll. A legkevesebb megbetegedést – négyet – Hevesben találták. A tesztelésekre mutatkozó hajlandóság és azok homogén eloszlása erősen megkérdőjelezhető, így a közölt adatok valós állapotot sem mutatnak.

Mint már számos alkalommal elhangzott, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a Budapesten élőket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött. Az eddig elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.