2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Nem vett részt a Fidesz a nemzetbiztonsági ülésen


Itthon - 2018. január 25.
szerző: SH

Fotó: Kovács Tamás, MTI
Fotó: Kovács Tamás, MTI

Kivonultak a kormánypárti képviselők az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki rendkívüli üléséről, így a testület határozatképtelen volt.

Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke megismételte: az LMP-s Szél Bernadett jelenléte egy olyan ülésen, ahol a Soros-tervről, a Soros-hálózatról van szó, nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ezért nem járulnak hozzá a bizottság munkájához.

Szél Bernadett szerint a kormánypárti politikusok megpuccsolták a testület munkáját. Azt mondta, Kövér László házelnökhöz fordul az ügyben, és szeretné, ha az igazságügyi bizottság is véleményezné a nemzetbiztonsági bizottságban történteket. Mint véli, az ország fasizálódik a Fidesz miatt.

Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke úgy értékelt: a kormánypárti képviselők lehetetlen javaslatot tettek arra vonatkozóan, hogy a bizottsági tag Szél Bernadett ne vehessen részt az ülésen. Hozzátette, még a parlamenti ülésszak kezdete előtt újra kezdeményezni fogja a testület összehívását, így Orbán Viktor kormányfőnek is lesz még egy esélye arra, hogy válaszokat adjon a Soros-tervről.