2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Németh Szilárd: a migránsok új útvonalakat próbálgatnak


Régió - 2017. november 9.
szerző: SH

rezsiszilard

Nem arról van szó, hogy Baranyába tolódik a migrációs nyomás, hanem a nyugatra tartó migránsok egyszerűen új útvonalakat keresnek – mondta kérdésünkre Németh Szilárd Siklóson, a szerda este tartott lakossági fórumot követően.

A rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős biztos és fideszes országgyűlési képviselő ezt az elmúlt hetek során megyénk mélységében is feltartóztatott több tucat migráns vonatkozásában jelezte.

Mint mondta, hasonló jelenség tapasztalható nemzetközi szinten is, kiemelve a Szerb-Román hármashatár közelében korábban próbálkozó kisebb csoportokat vagy az olasz partoktól Spanyolország felé tolódó migrációs nyomást is.

Jelezte, a migrációs események kapcsán a sajtóra is komoly feladat hárul, hiszen ahol megfelelő publicitást kap az idegenekkel való fokozódó intézkedés, az kevésbé bizonyul hívogató helynek a határon való átjutásra.

A szerda esti fórumon – melyről hamarosan bővebben is hírt adunk – Németh Szilárd a tömeges migráció veszélyeivel kapcsolatban emlékeztetett: a közelmúltban Bóly térségében elfogott negyven bevándorló között egy többszörös gyilkosságért körözött bűnöző is megbújt.