2019. április 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Németh Szilárd: minden magyar háztartásnak jár a téli rezsicsökkentés


2018. március 29.
szerző: SH/MTI

pénzköteg

Minden magyar háztartásnak jár a téli rezsicsökkentés, ezért a kormány a 12 ezer forintos jóváírás kiterjesztéséről döntött – mondta a Fidesz alelnöke, a rezsicsökkentés vasökle Budapesten, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd közölte, 298 település 29 ezer háztartásába nincs bevezetve sem a gáz, sem a távhő, ezért az ott élőknek nem járna a rezsicsökkentés. A kormány szerdai döntése szerint azonban 12 ezer forintos egyszeri utalással ezek a családok is részesülhetnek a kedvezményben.

Ennek nyomán a kormány arra kéri a polgármestereket, hogy mérjék fel a településükön, milyen problémák jelentkeznek a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, és küldjék el a kormánynak, amely megpróbál megoldást találni minden egyedi problémára.

Az egyszeri téli rezsicsökkentésről a téli hideg miatt döntött a kormány – állítják, mely során 3,84 millió háztartás átlagosan 12 ezer forint költségmérséklésben részesült. Emellett egymilliárd forinttal megemelték a szociális célú tüzelőanyagra fordított összeget is.