2019. május 24, péntek                                         Siklós Város független hírportálja

Nemzeti Regatta – Balatonra kihegyezett hajót kapott Siklós


Életmód - 2018. május 24.
szerző: SH

fotók: Kacsúr Tamás, 7800
fotók: Kacsúr Tamás, 7800

Csütörtökön, a Siófok nevű katamarán fedélzetén sorsolták ki a harmadik Nemzeti Regatta csapatainak összetételét. Az 51 város részvételével tartott vitorlásversenyen Siklós a június 9-én startoló előfutamon ül hajóba Szigliget, Hajdúnánás, Tolna, Szentes, és Balatonfüred mezőnyében.

Az eseményre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és a szervezőtársak ajánlottak fel 18 darab 10 méter hosszú vitorlást. Siklósnak egy Jeanneau 349 túravitorlázásra tervezett hajó jutott, mely kevésbé versenyzésre való, viszont a balatoni viszonyokra lett átalakítva.

Mint Kollár József, a BAHART vezérigazgatója jelezte, a rendezvény két napján összesen 8-10 ezer vendéget várnak. Emlékeztetett: míg az első alkalommal 30, idén már 51 település vesz részt a versenyen.

Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke elmondta: a Nemzeti Regatta egy olyan rendezvénnyé nőtte ki magát, mely országos népszerűségnek örvend.

A szervezők az eseményen kitértek arra is, hogy 35 település készíti el legkedveltebb fogását négy ételkategóriában, míg az ízek utcájában negyvennél is többen foglalnak majd helyet. Színpadi produkcióra idén 21 város csapata vállalkozott.

kapitanyok