2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Ingyenes lesz egy KRESZ-vizsga


Itthon - 2017. szeptember 23.
szerző: SH

jogositvany

A Biztonság hetének központi rendezvényén Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) oktatásért felelős államtitkára megerősítette: ingyenes lesz az első KRESZ vizsga.

Az iskola a biztonságra nevelés legfontosabb terepe, egyúttal biztonságos közeg a gyerekek számára, ezért az ottani biztonságot az iskolán kívülre is ki kell terjeszteni – mondta. Palkovics László szerint a balesetek megelőzésében a nevelés fontosabb a rendőri és jogi eszközöknél, büntetéseknél, a műszaki eszközöknél és biztonsági rendszereknél is. Hozzátette, hogy a felelős közlekedésre nevelést gyermekkorban kell elkezdeni, a jogosítványt szerző fiatalok KRESZ-oktatását pedig hatékonyabbá kell tenni.

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy ingyenes lesz az első KRESZ-vizsga.

A vizsgadíj a jogosítvány szerzésének – és a vizsgák összességének is (járműkezelés, forgalmi, elsősegély) – elenyésző hányada, jelenleg 4.600 forint. A vizsgadíjak összesen 21-25 ezer forintba kerülnek, melyet nem a képzési centrumnak kell fizetni és amelyet általában nem tüntetnek fel a jogosítvány szerzéséhez szükséges esetenként több százezres díjakba foglalva.