2020. július 8, szerda

Nincs fennakadás Drávaszabolcson


Baranya - 2020. március 13.
szerző: SH

horvathatartabla

Egyáltalán nincs sor vagy fennakadás a drávaszabolcsi átkelőhely forgalmában – igaz, egészségügyi ellenőrzés sem történik a horvát határon.

A magyar oldalon gumikesztyűt és fertőzés átadásának megelőzésére alkalmas szájmaszkot hordanak a forgalom jobb oldaláról kopogtató rendőrök, akik láthatóan különösebb cél és várakozás nélkül a csomagtartót is kinyittatják.

Horvát oldalon már nagyobb az érdektelenség, a gumikesztyűn túl a csomagtartóra sem kíváncsiak, igaz, sok elvárásuk nem is biztos, hogy lehetne – ottjártunkkor úgysem tudtak sem angolul, sem németül válaszolni. Kérdéseinket meglehetős esélytelenség valamint közöny kísérte, a határőr szeme csak akkor kerekedett ki, amikor oroszul próbáltuk betömni a nemzeteink közt tátongó kommunikációs szakadékot.

Magyar példára ne rohanjon szájmaszkot venni: az orvosi segédeszköz ugyanis nem az egészséges emberek védőeszköze, hanem arra való, hogy a betegek ne adják át a fertőzést – erre Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hívta fel korábban a figyelmet.