2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Nyert a kerékpáros pályázat, nemzetközi úthálózathoz csatlakozunk


2017. március 6.
szerző: SH

kerekparos

Megjelentek a határon átnyúló együttműködés keretében benyújtott közös pályázat eredményei. Siklós és testvérvárosa, Donji Miholjac az INTERREG közösségi kezdeményezés tükörporjektként valósít meg a határ mindkét oldalán kerékpáros turisztikai fejlesztést.

A most megjelent értesítés szerint a projektet egymillió euróval, azaz nagyságrendileg 300 millió forinttal támogatják, melyet a magyar és horvát felek közösen megosztva fordíthatnak a kerékpárturisztikai projektjeikre.

A pályázat gesztora, Donji Miholjac a határig vezető kerékpárútját építi ki, mely csatlakozva a magyar szakaszhoz, a siklósi régiót is hozzákapcsolja az EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút-hálózat mintegy 70 ezer kilométeréhez.

Balázsné Kréth Ibolya, a siklósi pályázatíró csapat vezetője jelezte: Siklós a KRESZ-park felújítása mellett a Harkányig vezető kerékpárút ügyét is zászlajára tűzte a rá jutó 461 ezer euróból, így az új burkolat mellett a pálya kerékpáros pihenőhelyeket és turisztikai információs pontokat valamint egy része napelemes lámpákat is kap.

A munkálatok a hivatalos értesítés valamint a támogatási szerződés megkötése után indul, ezzel együtt előreláthatóan másfél év alatt készülhet el.