2019. február 20, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Nyert a Zöld város pályázat, megújul a vár környezete


2018. június 18.
szerző: SH

varkert

Kedvező elbírálásban részesült a TOP pályázati program keretében benyújtott Zöld város kialakítása című pályázat támogatási kérelme.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője 350 millió forintos uniós támogatást ítélt meg annak a projektnek, mely korábban a megyei közgyűlés bizalmát is élvezhette.

A gondosan előkészített pályázattal a vár környékének megújítását tűzte ki célul a városvezetés. A 350 millió forintos projekt olyan zöldterületi rehabilitációt, beruházásokat tartalmaz, mint a csapadékvíz hasznosítása a Várkert területén, a helyi termékek számára kialakított piaci terület, vagy egy tematikus játszótér. A Batthyány utca felől egy belépő rész lesz kialakítva, valamint egészen a bíróágtól az utca aszfaltburkolata is megújul.

Szintén e projekt jelenti a rendezvénytér és a színpad kialakítását, a meglévő szobrok, műalkotások felújítását, a közvilágítás rekonstrukcióját és új lámpák felszerelését. Elbontják az évek óta bezárva álló vizesblokkot, és számos közlekedőfelület burkolatának megújítása mellett új parkolókat is kialakítanának a vár körül. A pályázat használhatóbbá teszi a Várkertet, és tartalmazza egy biztonsági kamerarendszer kiépítését is.