2020. február 23, vasárnap

Nyolc baranyai települést támogattak


Gazdaság - 2019. augusztus 24.
szerző: SH

szamologep-szamok

Országosan 281 település nyert összesen 150 millió forintot a Pénzügyminisztérium által kiírt Jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatása pályázaton. Baranya megyében nyolc település között osztottak szét 3,8 milliót.

A Pénzügyminisztérium pályázatának célja, hogy elismerje azon önkormányzati dolgozók munkáját, akik a pénzügyi szakterületen látnak el ilyen jellegű feladatokat, valamint motiválja is őket a közszolgálati hivatásuk további gyakorlásához.

A még az év elején megjelent kiírásra azok a települések jelentkezhettek, amelyek hiánytalanul és megfelelő színvonalon nyújtották be a tavalyi évre vonatkozó költségvetési beszámolóikat, illetve az időközi mérlegjelentésüket.

A megítélhető támogatás mértékét ezt követően egy szakmai teszt eredményeként állapította meg a szaktárca, a támogatás vissza nem térítendő és december 31-ig használhatják fel az önkormányzatok.

Baranya megyében Beremend, Keszü, Nagypeterd és Pécsvárad 350 ezer, Bogád, Hidas és Nagyharsány 500, Szászvár pedig 900 ezer forint támogatást kapott.