2020. április 9, csütörtök

OKSZ: folyamatos a boltok ellátása, felesleges élelmiszert felhalmozni


Régió - 2020. március 14.
szerző: SH

konyhahuto

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) Siklóson valamint térségben is jelen levő tagvállalatai – az Aldi, Lidl, Penny, Spar, Tesco és a pécsi Metro – folyamatosan figyelemmel kísérik a piaci helyzetet, a szervezet élő kapcsolatot tart fenn és együttműködik minden érintett területen a kormánnyal, a hatóságokkal, valamint a beszállítókkal is.

Az OKSZ tagvállalatai beszállítóikkal együttműködve az elmúlt hetekhez hasonlóan most is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a megnövekedett keresletet kezelni tudják – jelezték. mint hozzáteszik, előfordulhat ugyanakkor, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban egyes cikkek kitöltési üteme az árupótlás – rendelés a gyártótól, szállítás, rakodás – időigénye miatt a szokásosnál hosszabb lehet.

Az áruházak eddig pótolni tudták a polcokról kifogyott élelmiszereket, mivel a gyártók a kereskedők rendeléseit teljesítik.

Az OKSZ tagvállalatai továbbra is azt javasolják, hogy a lakosság ne halmozzon fel otthonában feleslegesen sok élelmiszert.