9064. március 24, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Olyan uniós fejlesztést mutatnának be, amiről Siklós nem is hallott


2018. március 6.
szerző: SH

thermal-spa-furdo

Ünnepeljük együtt Siklóson az uniós fejlesztések nyílt napját! – áll annak az egész napos rendezvénynek a meghívójában, amit a Miniszterelnökség szervez március 18-án 11 órakor a Thermal Spa-ban.

A nyílt napok célja, hogy a nagyközönség számára megnyissák az uniós források felhasználásával megvalósult sikeres hazai projektek kapuit, így az európai támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba is betekinthessenek az érdeklődők.

A rendezvénysorozatba illeszkedő siklósi állomáson nem más kulisszáit tárnák fel, mint az uniós támogatásból megújult siklósi Thermal Spa-ét. A rendezvény tárgyával csak egyetlen gond van, mégpedig, hogy a siklósi fürdő

 

nem uniós forrásból,

 

hanem az önkormányzat saját beruházásaként készült el, és az elmúlt időben uniós forrásból sem újult meg. Olyannyira nincs támogatás mögötte, hogy az oda vezető út felújítására is inkább hagyták hitelt felvenni az önkormányzatot, mintsem hogy kormányzati támogatást nyújtottak volna.

A homokszem valószínűleg a fürdő mellé- vagyis azzal egybeépült szállodarész uniós fejlesztése miatt került be a gépezetbe.

A nem épp fejlesztéseiről híres siklósi fürdő uniós fejlesztését taglaló rendezvényre – melynek színes, fényes füzetecskéjét minden siklósi háztartás postaládájába benyomták – dr. Hargitai János részvételét is ígérik. Kerestük a Miniszterelnökséget, hogy az uniós rendezvényt mégis milyen apropóra fűznék fel, válaszukat oldalunkon közöljük.