2020. november 30, hétfő

Online tartják a Tudományos Diákköri Konferenciát is


Tudomány - 2020. május 15.
szerző: SH

ptetablakoldalrol

A kialakult járványügyi helyzet nem csupán országosan, de világszerte is komoly nehézségek elé állította a felsőoktatást.

A világjárvány dacára is bemutatásra kerülhetnek a hallgatók kutatásaiba fektetett munkáinak eredményei az évente megrendezésre kjerülő Kari Tudományos Diákköri Konferencia keretein belül.

Az idei, huszonhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Kari Tudományos Diákköri Konferencia 2020. május 20-án, rendhagyó módon a hallgatók és oktatók védelmének maximális figyelembe vételével online kerül megszervezésre.

A konferencia leendő egészség-, sport- és társadalomtudományi szakemberek és oktatóik részvételével zajlik.

Az idei évben 163 hallgató mutatja be – a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, de a témavezető oktató által támogatott kutatáson alapuló – tudományos munkájának eredményeit. Az előadások 14 szekcióban hangzanak el, majd a szakmai bírálóbizottság értékelése alapján díjakkal és elismerésekkel honorálják a hallgatók teljesítményét.

A TDK kiváló lehetőség a hallgatók számára, hogy a szakmai nyilvánosság előtt megmérettetve bekapcsolódjanak az Egészségtudományi Karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába, valamint későbbi tudományos előmenetelüket – ahogy ez már sok esetben beigazolódott – gyakran itt alapozzák meg a hallgatók.