2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Orbán: a turizmus a hazaszeretet egy formája


2017. október 16.
szerző: SH

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Keletről fúj a szél a turizmusban is, a következő években több millió turistát várhatunk Kínából és Indiából – látja Orbán Viktor. A vezető azt szeretné, ha 2030-ig a jelenlegi 364 ezer főről 450 ezerre nőne a turizmusban dolgozók száma.

A miniszterelnök egy turisztikai fórumon azt mondta: nem szolgálhatjuk fel papírtányéron az aranyalmánkat, legalább ezüsttálca kell. A turizmus ezért a kormányzati gondolkodásban nem csak egy pénzkereseti forrás, hanem a hazaszeretet egy formája – jelentette ki a Turizmus Summit 2017 konferencián

Kitért arra, hogy a rendrakás után eljött a megfontolt és tudatos építkezés ideje, amihez új stratégiára van szükség. A 2030-ig szóló stratégia alkalmas a célok elérésére, hogy új lendületet adjon a növekedésnek, és kiküszöbölje a kockázatokat.

A stratégia három fő területet jelöl meg, melyre a 828 milliárdot akarják elkölteni:

      sportturizmust,

      kulturális turizmust, és az

      egészségturizmust.

A jövőben a belföldi turizmus felé mozdul el a mérleg – véli. Azt állítja, hogy a V4 országok közös stratégiát fogadtak el arról, hogy az Egyesült Államokban, Oroszországban, orosz utódállamokban, Dél-Koreában, Latin-Amerikában, Indiában, Kínában, és Délkelet-Ázsiában közös régiós kampányt folytatnak.