2019. július 20, szombat                                         Siklós Város független hírportálja

Orbán: sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk


Nagyvilág - 2018. szeptember 12.
szerző: SH

Orbán Viktor az Európai Néppárt (EPP) frakcióülésén. Fotó: Szecsődi Balázs, Miniszterelnöki Sajtóiroda
Orbán Viktor az Európai Néppárt (EPP) frakcióülésén. Fotó: Szecsődi Balázs, Miniszterelnöki Sajtóiroda

Magyarország nem enged a zsarolásnak. Magyarország védeni fogja a határait, megállítja az illegális migrációt és védeni fogja a jogait. Ha kell, Önökkel szemben is – mondta Orbán Viktor Strasbourgban, az Európai Parlament (EP) keddi plenáris ülésén, a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentésről folytatott vitában.

A jelentés szerint, melyre a miniszterelnök reagált – Magyarországon sérülnek az uniós alapértékek, többek között a szabad véleménynyilvánítás és vallásszabadság, a gyülekezési jog, gond van a választási rendszer működésével, a korrupcióval és az összeférhetetlenséggel, az igazságszolgáltatás függetlenségével és a bírák jogaival. Kifogásolta továbbá a tudományos élet szabadságát, az egyenlő bánásmódhoz való jog sérülését, a kisebbségek jogait, a menedékkérők alapvető jogait is.

Orbán Viktor azt mondta Strasbourgban, hogy a Sargentini-jelentés nem adja meg a tiszteletet a magyar embereknek és kettős mércét alkalmaz, visszaél a hatalommal, hatásköröket lép túl, az elfogadás módja pedig sérti a szerződést.

Leszögezte: mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk – ám erre kinevették és megtapsolták.