2020. június 6, szombat

Orbán szerint Soros hálójában Brüsszel a pók


Nagyvilág - 2020. április 24.
szerző: SH

sorosplakat

A nemzetállami fővárosokból – például Berlinből – érkező támadások különösebben nem érdeklik – mondta Orbán Viktor. A kormányfő az állami rádióban a járvány elleni védekezés nevében hozott törvények miatt kapott bírálatokról és az uniós fenntartásairól is beszélt.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: pont annyi jelentősége van, mint annak, hogy Budapesten mit gondolnak Berlinről.

Brüsszellel kapcsolatban más az álláspontja, mint fogalmazott Brüsszelt a bürokraták szállták meg, ott az észszerűség tere korlátozottabb. Mindig Soros György kezét kell látni a dolgokban.

Ezzel kapcsolatban a hét legfontosabb hírének nevezte az amerikai milliárdos írását a járvány gazdasági következményeinek kezeléséről, amit kettes számú Soros-tervnek nevezett. Úgy látja, Soros szerint arra van szükség, hogy az EU nagy kölcsönöket vegyen fel, amelyek alapösszegét nem is kellene visszafizetni, viszont lejárat nélküli kamatot kellene fizetni utánuk. Amíg élünk, addig fizetünk. A kamatot szeretik ők nagyon – fogalmazott. A kormányfő ezt a pénzügyi javaslatot legalább olyan veszélyesnek nevezte, mint amilyen a migránsbetelepítési terv volt.