2019. június 25, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról


Itthon - 2018. április 27.
szerző: SH/MTI

parlament-lanchid-bp

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor Semjén Zsoltot nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettesnek, Pintér Sándort belügyminiszternek, Varga Mihályt pénzügyminiszternek, Benkő Tibort honvédelmi miniszternek, Bártfai-Mager Andreát a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja.

A kormányfő felkérte Palkovics Lászlót nemzeti innovációs és technológiai miniszternek, Gulyás Gergelyt a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Rogán Antalt a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Trócsányi Lászlót pedig igazságügyi miniszternek. Nagy Istvánt agrár- és vidékfejlesztési miniszternek, Szijjártó Pétert külgazdasági és külügyminiszternek, Süli Jánost pedig a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszternek javasolja Orbán Viktor.

A magyar emberek döntésének megfelelően Magyarország új kormánya nemzeti kormány lesz, mely Európa és Magyarország keresztény értékeken alapuló kultúrájának megőrzését, az ország határainak megvédését, a teljes foglalkoztatottság megteremtését, a gyermekvállalás támogatását és hazánk idős polgárainak megbecsülését tartja elsődleges feladatának – olvasható a közleményben.

 

Vele lép előre az oktatás és egészségügy

Szerepet kapott Kásler Miklós is, aki Balog Zoltán fogja váltani az Emmi élén – emberi erőforrásokért felelős miniszterként kap majd feladatokat. Az egyebek mellett közoktatás és egészségügy első emberét eddig leginkább ezoterikus műsorokból lehetett ismerni, melyekből kiderül, néhány dolgot másként lát a halandóknál. Szerinte az ősrobbanás spekuláció, a halálos betegségek 70-80 százaléka pedig megelőzhető a tízparancsolat megtartásával. Hiszi, az emberi gondolkodás színvonala nem fejlődött 2500 éve, a görögök már minden filozófiát leírtak. Vallja, hogy az izotópokra érvényes kvantummechanikai bizonytalanság bizonyítja Isten létezését.