2020. július 5, vasárnap

Országos Bajnokságon áll rajtkőre Katona Ákos


Sport - 2019. június 25.
szerző: SH

Az Uniqua díjátadója
Az Uniqua díjátadója

Miskolcon rendezik meg az úszók országos bajnokságát, ahol Katona Ákos Siklóst képviselve áll rajtkőre.

Az országos bajnokságon harmadszor induló Ákos idén másodszor nyerte el az UNIQA Biztosító Zrt. Sportnagykövete címet, melynek keretében azokat a tehetséges fiatalokat keresik, akik a sport és a tanulás területén is egyaránt az élmezőnyben járnak és példaképül szolgálhatnak.

Az Országos Bajnokságon igen erős mezőnyre lehet számítani, míg tavaly pontszerző helyekkel már meg voltam elégedve, addig idén úgy gondolom az első 20 hely valamelyikén szerepelni is igen kimagasló eredménynek számít Siklósról – mondta Katona Ákos.

Az ifjú úszó hozzátette: ezúton szeretném megköszönni edzőmnek, Bakó Pálnak, aki végig mellettem volt a felkészülési időszakban, pécsi edzőimnek Jancsik Árpádnak és Dr. Anatolij Petrovnak, hiszen a segítségük nélkül nem juthattam volna el idáig. Köszönöm Siklós önkormányzatának és szponzorainknak a siklósi úszósport támogatását, az Uniqua-nak, hogy sportnagykövetének fogadva példaképe lehetek hasonló korú gyerekeknek.

Mint az ifjú úszó hozzátette, a felkészülésben nagyon sokat segített a harkányi fürdő hozzájárulása, hogy az 50 méteres medencében készülhetett az országos bajnokságra.