2019. március 27, szerda                                         Siklós Város független hírportálja

Összesen 2500 közalkalmazottat bocsátanak el


2018. október 17.
szerző: SH

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetője és Kovács Zoltán kormányszóvivő  a sajtótájékoztatón. Fotó:  Bruzák Noémi, MTI
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetője és Kovács Zoltán kormányszóvivő a sajtótájékoztatón. Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Körülbelül 18 százalékos lesz a létszámcsökkentés a központi kormányzatban, ami mintegy 2500 embert jelent – mondta Gulyás Gergely egy budapesti sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva.

Mint a Miniszterelnökség vezetője jelezte, ehhez hasonló, ám minimálisan kisebb arányú lesz a létszámcsökkentés a központi állami intézményeknél. Az érintetteket várhatóan a jövő hónapban értesítik, és január 1-jével már az új létszámmal kívánnak működni. Elmondta, minden formában szeretnének segíteni azoknak, akik távoznak a központi közigazgatásból, például a nyugdíj előtt állóknál a szociális hozzájárulási adó teljes eltörlését javasolják.

Arról, hogy más területre irányítanák át őket nem beszélt, de arra kitért, hogy még idén törvényt hoz a parlament a köztisztviselők bérének emeléséről. Újságírói felvetésre tudatta: Orbán Viktor miniszterelnök és stábja január 1-jével költözik a budai Várba.