2020. július 6, hétfő

Öt évet is kaphat a két botcsinálta drogkertész


Baranya - 2020. február 12.
szerző: SH

kbs2

A Mohácsi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy sombereki és egy bogádmindszenti férfi ellen, akik otthonukban termesztettek kábítószert – jelezte dr. Varga- Koritár György főügyész.

A vádlottak egyike falvának kültelki tanyáján termesztett összesen 70 tő kannabiszt, melyhez a szükséges magokat még 2018. év elején az interneten vásárolta, és egy helyiséget is kialakított a növénynek az egyik mellékhelyiségben, valamint a ház földszintjén nátriumlámpákat helyezett el, és a növény termesztéséhez szükséges szellőztetést is kialakította. A férfi lakásán és a tanyáján 2018 szeptemberében került sor házkutatásra, mely során a berendezés mellett lefoglalták a leszüretelt, kiszárított növényeket is.

Az ügy másik vádlottja Ausztriában vásárolt 10 darab kannabiszmagot, melyet ezt követően 2018 májusában lakóhelyének kertjében elültetett. A 10 magból 8 tő eredt meg. A férfinél szintén 2018 szeptemberében került sor házkutatásra és lefoglalásra, melynek során a csekély mennyiséget meghaladó mennyiségű kábítószert találtak.

A két férfi cselekménye a termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.