2020. november 30, hétfő

Öt kiló heroint ástak ki egy domonyvölgyi nyaraló udvarában


Itthon - 2020. június 22.
szerző: SH

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI
Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

Öt kilogramm heroint talált a rendőrség egy domonyvölgyi nyaraló kertjében elásva. A hétvégi esettel összefüggésben három férfit vettek őrizetbe.

A rendőrség arról kapott információt, hogy az 50 éves pesti P. Zsolt nagy mennyiségben szerzett be külföldről heroint, és azt a 45 éves K. István segítségével domonyvölgyi nyaralójában ásták el. Az volt a terv, hogy felhígítva továbbadják. A dílerkedésbe egyik vásárlójuk, a 49 éves P. Pál is beszállt, aki a megvett drogot szintén továbbadta.

A csapatot már régóta figyelték, majd egyidejűleg lendültek akcióba: az épp kiporciózott kábítószert szállító P. Zsoltot az M3-as autópályán igazoltatták, miközben K. Istvánt vidéki nyaralójában, P. Pált pedig fővárosi otthonában fogták el.

A házkutatások alkalmával – egy újságírót is meghívva – a domonyvölgyi nyaralóban az ötkilónyi heroin mellett további 131 gramm anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát is találtak.

A nyomozók 2,5 millió forintot, valamint 4500 eurót, négy nagy értékű luxusautót is lefoglaltak, valamint zár alá vettek öt ingatlant és három bankszámlát. A három gyanúsítottként kihallgatott férfi a rácsok mögött várja a folytatást.