2020. április 9, csütörtök

Ötvenhárom gimnazista kezdte meg utolsó vizsgáit Siklóson


Helyi hírek - 2019. május 8.
szerző: SH

tmgballagas

A gimnázium két végzős osztályából összesen 53 diák ballagott el pénteken. Az A-sok Szávulyné Gergye Judit vezetésével harmincketten búcsúztak, míg a B-s diákok 21 fős osztályát Keitz Kornélia vezette a sportcsarnokban tartott ünnepségen.

A hagyományokat követő ünnepségen az arra érdemesnek talált diákok átvehették a Táncsics-jelvényt is, melyet idén Rácz Ronald, Spiegel Soma, Szabó Nikolett és Tihanyi Patrik érdemelt ki kimagasló tanulmányi eredményük, példás szorgalmuk, magatartásuk, közösségben végzett munkájuk valamint sportteljesítményük alapján.

Mozgalmas hetek következnek a gimnázium végzős diákjai számára: a zöld nap és a tanároknak tartott szerenád után most az érettségik zajlanak. Emelt szinten  magyar nyelv és irodalomból hatan, angolból és német nyelvből hárman-hárman, történelemből ketten adnak számot tudásukról, míg biológiából egy tanuló fordít kiemelt figyelmet a tudásanyag bizonyítására. Az idei érettségi vizsgák írásbeli részei május 24-ig, a szóbelik június 5-től 28-ig tartanak.

Felsőoktatási intézménybe illetve OKJ-s képzésre összesen 51 diák jelentkezett idén a gimnáziumból.