2021. január 20, szerda

Pályázattal segíti az önkormányzat a belváros épületeinek felújítását


Helyi hírek - 2020. január 13.
szerző: SH

siklosfentrol

Pályázatot írhat ki az önkormányzat a belvárosi homlokzatok felújítására – jelezte Riegl Gábor. Siklós polgármestere hozzátette, a szakmai segítségnyújtás mellett anyagi támogatást is jelentő lehetőségnek költségvetési vonzata is van, így a képviselő-testület fog dönteni a lehetőségről.

A polgármester egy olyan pályázat körvonalait vázolta fel, mely a belvárosban lévő, alapvetően védett ingatlanok utcafronti homlokzatának felújítását célozza. A kezdeményezéssel évi 3-4 ingatlan támogatását céloznák meg, mely amellett, hogy középtávon a városkép jelentős fejlődését eredményezi, kontrollt jelent a településképi előírásokat is érintő, egységes utcakép felé mutató munkálatok terén.

Az önkormányzat szakmai segítség mellett anyagi támogatást is nyújtana a felújításban, így a pályázatot benyújtó magánszemélyek vagy siklósi vállalkozások fontos üzenetet kapnak arról, hogy az önkormányzat nem hagyja őket magukra e terhek viselésében – mutatott rá Riegl Gábor.

Siklós polgármestere a pozitív fogadtatásra hívva fel a figyelmet kiemelte a Felszabadulás utcai önkormányzati épület felújított homlokzatát valamint a belvárosban megújult cukrászda épületét, melyek jellege és minősége követendő példa lehet.

A pályázat részleteit a város főépítésze és a városfejlesztési csoport készíti elő, kiírására az idei költségvetés elfogadása után lehet számítani.