2020. szeptember 23, szerda

Pécsi képzés – járőrtársakat keres a rendőrség


Baranya - 2019. november 14.
szerző: SH

rendorkocsikfelsor

November végéig lehet jelentkezni a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság állományába. A februárban induló öthónapos képzés most először kerül megrendezésre Pécsen, melynek végén tett sikeres vizsga után járőrtársként biztos munka várja a kilépőket.

A személyi feltételek között 18 és 55 év közötti életkort és érettségit írnak elő, és a magyar állampolgárság, állandó magyarországi lakcím feltétel a jelentkezőnek. Természetesen rendőrnek az jelentkezhet, aki büntetlen előéletű,

A felvételi előtt fizikai, egészségügyi és pszichológiai alkalmasságon kell átesni, azt követően pedig a kifogástalan életvitel folyamatos ellenőrzését kell elfogadni. Az OKJ-s őr-járőrtárs rész-szakképzést sikeresen teljesítők először egy év próbaidős beosztást kapnak a megyei állomány soraiban, mely után végleges státuszt nyernek.

A képzéssel kapcsolatban a megyei főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatánál lehet érdeklődni a 06/72/504-400 szám 1086 vagy 1166 mellékén vagy személyesen Pécsen, a Vargha Damján u. 1. szám alatt.

friss | a főkapitányság cikkünk megjelenése után jelezte, hogy a jelentkezési határidőt december 31-ig módosították. Egyértelműsítették: a magyar állampolgárság ÉS a lakcím együttes feltétel.