2020. június 6, szombat

Piacra is vonatkozik – 9 és 12 óra között az időseket várják


Helyi hírek - 2020. március 28.
szerző: SH

piac-valogatas

Két hétig van érvényben az a korlátozás, mely értelmében csak indokolt esetben lehet elhagyni a lakóhelyet. Az egyik ilyen ok az élelmiszer beszerzése, mely zavartalanságának érdekében érdekében Siklóson sem zárták be a piacot.

A város vezetése és a piac üzemeltetői emellett azt kérik a vásárlóktól, hogy ott is tartsák be az általános szabályokat, illetve a kormány üzlethelyiségekre és piacra is vonatkozó korlátozásának idősávjait.

A vásárlók közti másfél méteres távolság a koronavírus terjedésének akadályozását, míg a 65 év felettiek látogatására vonatkozó szabályok az idősek védelmét szolgálják. Ennek értelmében azok a vásárlók, akik 65 év felettiek, minden nap 9 és 12 óra között tartózkodhatnak a piacon, míg a fiatalabb korosztály e sávon kívül látogathatja a szabadtéri árusító helyeket.

A kormány korábban rendeletben tiltotta meg az idősek 9 és 12 óra közötti idősávon kívüli élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban való tartózkodását, míg a fiatalabbak számára ezen a három órán kívül biztosította a vásárlást.

A járványra való tekintettel aki teheti, maradjon otthon és csak a valóban szükséges esetben menyjen bevásárolni, ügyet intézni.