2020. február 26, szerda

Polgárvédelmi szakmai napot tartottak Siklóson


Régió - 2018. december 21.
szerző: SH

fotó: katasztrófavédelem
fotó: katasztrófavédelem

A társszervek szakértőinek bevonásával Baranya megye járványügyi kockázatértékelésével kapcsolatban a lehetséges válaszintézkedések, együttműködés lehetőségek egyeztetése érdekében tartott megbeszélést a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A negyedik negyedéves szakmai napnak a BMKI Siklósi Katasztrófavédelmi kirendeltsége adott otthont, amelyen részt vett BAMKH Élelmiszerlánc-biztonsági és Földhivatali Főosztály főosztályvezető helyettese, a Siklósi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály járási tiszti főorvosa, Siklósi Járási Hivatal és Állategészségügyi Osztály járási főállatorvosa.

A közös munkaértekezlet délelőtti szakaszában a humán- és állategészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági aktuális kockázatokról, valamint azok katasztrófavédelmi együttműködést igénylő feladatairól – úgy, mint a megelőzés, tájékoztatás, lokalizálás, összegyűjtés, mentesítés vagy fertőtlenítés – egyeztettek a résztvevők.

Délután a feladat meghatározás mellett szó esett az EU RIWATEREX 2018. nemzetközi gyakorlat tapasztalatairól, az egyes intézmények honvédelmi intézkedési terveinek helyzetéről, a hajléktalanok életkörülményeit javító példaértékű megyeszékhelyi önkormányzati tevékenységről, illetve a hamarosan elinduló felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny tervezett megújításáról is.

A rendezvény keretében átvették a felügyelők a Siklósi Tesco áruház által felajánlott BOOST-600 típusú indító kábel garnitúrákat, amelyeket az adományozót képviselő Förster János kérésének megfelelően a Baranya Megyei Polgári Védelmi Szövetség közreműködésével a megye kiemelkedő önkéntes mentőszervezetei kapnak meg.

Az értekezlet zárását követően a résztvevők – csapatépítés keretében – megtekintették a helyi termálvizes személymentesítő helyszínét.