2018. május 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Postásként dolgozó diák lopkodta a leveleket


Itthon - 2018. július 17.
szerző: SH

belyegek

Sikkasztás miatt eljárás indult Nagykanizsán egy 16 éves fiatal és két társa ellen, mert a nyáron postásként dolgozó diák lopott a rábízott csomagokból, több száz levelet pedig elégetett vagy elszórt – erősítette meg a sajtóértesülést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A helyettesítő postásként dolgozó diák heteken át nem kézbesített leveleket, mígnem valaki betelefonált a rendőrségre, hogy Nagykanizsa egy erdős területén három fiatalember postai leveleket éget el.

A nyomozás során kiderült, hogy a postán diákmunkásként dolgozó 16 éves fiú a rábízott csomagokat és leveleket két fiatalkorú társával felbontotta. A küldeményekből egyebek mellett mobiltelefontokokat tulajdonítottak el, illetve több kézbesítendő küldeményt elégettek, megsemmisítettek, több száz darabot pedig elszórtak.

A posta annyit közölt a gyerekmunkásokkal kapcsolatban, hogy azok a nyári időszakban közönséges leveleket kézbesíthetnek, hivatalos iratokat nem. A munkaerő felvételénél személyes beszélgetés során ismertetik az adott munkakörrel járó kötelezettségeket, a munkavállalókat elméleti oktatásban részesítik, illetve tapasztalt postásoktól szakmai gyakorlati képzést is kapnak.