2020. június 6, szombat

Pozitívnak bizonyult a koronavírus teszt egy siklósi lakosnál


Helyi hírek - 2020. március 28.
szerző: SH

siklos-varoshaza-zaszlo

A járási tisztifőorvos szóban megerősítette Riegl Gábor polgármesternek, hogy egy fiatal nőnél kimutatták a COVID-19 vírust városunkban. A beteg nem szorul kórházi ellátásra, enyhe tünetei vannak.

Kötelességemnek érzem, hogy ezt az információt, tényt közöljem városunk lakosságával – mondta lapunknak Riegl Gábor. Mint ismertette, az érintett személynek enyhe tünetei vannak, otthonában gyógyul, kórházi ápolásra nincs szüksége. Ő és családja is betartják az ilyenkor szokásos előírásokat, karanténban vannak. A beteg kapcsolatainak, kontaktkörének felkutatása jelen pillanatban folyamatban van.

A továbbiakban is mindenki tartsa be az előírásokat és szabályokat, erre a történtek okán még nyomatékosabban felhívom a figyelmet – mondta Siklós polgármestere, leszögezve, az önkormányzat minden kollégája, a szakemberek, a hatóságok, ahogy eddig, úgy a jövőben is felelősségteljesen végzik munkájukat. Köszönet mindazoknak, akik megfogadják a veszélyhelyzetben javasolt megelőzési tanácsainkat, és a mai nappal életbe lépett kijárási korlátozást. Aki csak teheti, maradjon otthon – tette hozzá.