2019. január 22, kedd                                         Siklós Város független hírportálja

Rekord mennyiségű heroint találtak


2017. október 28.
szerző: SH/MTI

heroinkardan

Rekord mennyiségű, 10,7 kilogramm heroint foglalt le a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a tompai határátkelőnél. A kábítószer feketepiaci értéke 160 millió forint körül van – közölte a rendőrség.

A két albán férfi még csütörtök éjjel 3 órakor jelentkezett belépésre egy Volkswagenne. Az útlevelet ellenőrző rendőrnek feltűnt a két férfi gyanús viselkedése, ezért az autó teljes átvizsgálása mellett döntött.

Kiderült, hogy az alvázon a nyitott kardánalagutat behegesztették. A rejtekhelyről 20 darab, összesen 10,7 kilogramm súlyú csomag került elő, amelyekben barna por volt. Az anyag a helyszínen elvégzett gyorsteszt, valamint az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint heroin, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 160 millió forint.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, bár a végleges szakértői véleményre még várni kell, de az már most kijelenthető, hogy az elmúlt évek legnagyobb heroinfogásáról van szó. A két férfit a rendőrök őrizetbe vették, kihallgatták, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezésüket.