2019. január 17, csütörtök                                         Siklós Város független hírportálja

Rendőrök és családsegítők egyeztettek


2018. május 17.
szerző: SH

konyvtar

A Család és Gyermekjóléti Központok vezetőivel egyeztettek a rendőrök. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei hálózati szakértői csütörtökön, Siklóson tartott összejövetelének célja egy hatékony – mint nevezték – jelzőrendszer kialakítása volt.

A program célja a megváltozott jogszabályi környezet áttanulmányozása, valamint az áldozatok – kiemelve azon belül a kiskorúak – jogainak érvényesítését szolgáló egyéb változások közös áttekintése, valamint a hatékony jelzőrendszeri együttműködés biztosítása volt – közölte a rendőrség.

Míg a bűnmegelőzési osztályvezető, dr. Ambrus Zoltán alezredes az új büntetőeljárási törvényről, a rendőr-főkapitányságon működő gyermekmeghallgató szobáról adott tájékoztatást, addig Pápai Balázsné alezredes a hozzátartozók közötti erőszak témakörben bekövetkezett normaváltozásról, és a végrehajtás első tapasztalatairól beszélt. Bunyevácz Angéla, hálózati szakértő a két szervezet együttműködését értékelve kitért a jelzőrendszeri közös munkát érintő konkrét problémákra, és szót ejtett azok megoldási lehetőségeiről.