2020. június 5, péntek

Rendőrség: a sebesség helytelen megválasztása vezethetett a balesethez


Helyi hírek - 2019. június 19.
szerző: SH

rendorsegbolya

Szinte semmi sem volt igaz abból, amit a balesetet szenvedett motoros ismerősei állítottak kedd este a Felszabadulás utcában. Miután többen is nagy sebességgel vagy egykerekezni látni vélték azt a motorost, az eset komoly indulatokat váltott ki a helyiek között.

Mint korábban beszámoltunk róla, egy motoros szenvedett balesetet kedden este a Mol kút mellett.

Míg a felelőtlen száguldás elleni tábor általánosít, a motoros ismerősei, barátai a helyszínen bagatellizálni igyekeztek az esetet azt állítva, csak defektet kapott és nem lett komoly baja. Ez azonban sem a rendőrség gyanúja, sem a mentők szerint nem igaz. Egyben mindenki megegyezett, mégpedig abban, hogy a hatóságok és a mentésben résztvevők feladata a részletek tisztázása – ezért a rendőrséghez fordultunk.

Mint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közölte lapunkkal, a baleset bekövetkeztéhez vélhetően az vezethetett, hogy a motoros nem megfelelően választotta meg a sebességét és késve észlelte az előtte haladó személygépkocsit. Vészfékezett, de elvesztette uralmát a motor felett és elesett, majd az előtte haladó autónak ütközött. Azt, hogy a közel száz méteres helyszínen belül mekkora sebesség mellett történt a fékezés és az ütközés, a vizsgálat során felkért független szakértő fogja megállapítani.

Az Országos Mentőszolgálat a helyszíni állításokkal szemben azt jelezte: a férfit igenis súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol jelenleg is ápolják.